A mágnesszelep szabályozza a víz áramlását

A mágnesszelep szabályozza a víz áramlását
Mágnesszelep

A mezőgazdaságban, a nagy területek miatt, meglehetősen nehéz a megfelelő öntözőrendszerek kiépítése, valamint azok üzemeltetése. Azonban a technika fejlődése számos megoldást hozott, amelyek segítik, illetve megkönnyítik az öntözést. A mágnesszelep ezt a célt szolgálja.

Az eszköz lényege a víznyomás szabályozás, illetve a növényzetnek szükséges vízmennyiség utánpótlásának szabályozása. A mágnesszelep működési elve az fizika egyszerű elvén alapul. A beáramló víz nyomást indukál a szelep belsejében, amelynek hatására az lezár, így megakadályozva a víz továbbjutását a kimeneti ágba.

Az úgynevezett szolenoid kamrába átáramló víz miatt elektromágneses tér alakul ki, aminek hatására, a benne lévő vasmag elmozdul és a víz kiáramlik a mágnesszelep belsejéből, tovább a csőrendszerbe. Lehetőség van elektromos és kézi szabályozásra is, így nem feltétlenül szükséges az elektromos árammal történő szabályozás kiépítése. A termékről áthatóbb tájékoztatást talál az automataontozorendszer.com weboldalon.