Felkapottá vált a fog implantátum alkalmazása

Felkapottá vált a fog implantátum alkalmazása
Fog implantátum

Számos oka lehet annak, hogy egyszer csak elveszítjük a rágóeszközeinket és azok pótlása elengedhetetlenné válik. A jól megszokott módszerek mellett, nem olyan túl régen megjelent és elérhetővé vált egy másik beavatkozás, ami a fog implantátum behelyezését tette lehetővé. Több érv is szól amellett, hogy éljünk ezzel a lehetőséggel, ha már a természet adta eszközeink elhagytak minket.

Maga a művelet, amikor a fog implantátum bekerül a szájba, gyors és minimális fájdalommal jár. Hosszú évek alatt lett tökéletesítve az eljárás és a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a betegek 98,2 %-a jól reagál rá. A végső eredményre nem kell sokat várni, mert a kezdeti lépésektől számított 72 órán belül már készen van a ki nem vehető fog implantátum.

Maga a gyógyulási folyamat sem hosszú, amit speciális eszközzel is segíteni lehet. Az azonnali terhelhetőségnek hála, akár közvetlenül a foghúzást követően, a fog implantátum már beültetésre kerülhet. Nem számít, hogy valaki cukorbeteg, dohányos, netán csontritkulásban szenved, mert mindenki élvezheti az előnyöket.