Édes ízzel bír a likőr

Édes ízzel bír a likőr
Ízletes likőr
Ízletes likőr

Sokan például egyáltalán nem kedvelik azon szeszesitalokat, amelyeknek igen erős az ízük, ami miatt nem lehet azokat a fogyasztás közben teljes mértékben kiélvezni. Ezért is bizonyul annyira népszerűnek a likőr egyes alkoholfogyasztók körében, amelyik finom ízével, kellemes aromájával mindenkit levesz a lábáról. De pontosan mit is takar ez az alkoholos ital, és mi teszi annyira közkedveltté?

Nos, a likőr, amelynek neve a francia liqueur szóból ered, egy olyan szeszesital, amely gyakran nagy mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaz, illetve az ízesítés miatt egyéb élelmiszerekkel vagy aromákkal is rendelkezhet. Legtöbbször ennek az alkoholtartalma jóval alacsonyabb a tiszta párlatokénál, azonban az szinte minden esetben törvényszerű, hogy 15%-os kell legyen.

Az előállítást tekintve érdemes tudni, a likőr rengeteg fajtáját nem érlelik, hanem csak pihentetik annak érdekében, hogy az ízanyagok teljes mértékben összeérjenek. Rengeteg roppant finom, egyedi likőr vásárolható meg az igen ismert www.bareszkozok.hu weboldalon.