E-commerce vagyis az e-kereskedelem angol változata

E-commerce vagyis az e-kereskedelem angol változata
E-commerce, kereskedelem az interneten
E-commerce, kereskedelem az interneten

Egyre több az idegen szó a magyar nyelvben, de nem egy új jelenségről van szó, hiszen minden időben, a korabeli sajátosságoknak megfelelően, újabb szavak kerültek be a mindennapi használatba. Volt, amikor a francia, a német, török vagy orosz hatás volt a domináns.

Manapság az angol nyelvből érkezik a legtöbb szó, mint például az e-commerce kifejezés is. Használatban van szinonimaként az e-kereskedelem vagy internetes kereskedelem is, de még nem ivódott be annyira az élő nyelvbe, hogy csak egy letisztult formája legyen.

Az e-commerce magába foglalja a termék vagy szolgáltatás reklámozását, értékesítést az interneten keresztül, annak minden járulékos jogi, logisztikai és technikai vetületével. Kiállítás is lesz 2016 márciusában az e-commerce fontos szereplői számára.

Bárki, aki érdekelt a webáruházak készítésében, üzemeltetésében, ott hasznos információkra találhat. Személyes kapcsolatba kerülhet hasonló területen mozgó szakemberekkel, vagy éppen rátalálhat a csapatából hiányzó informatikusra, jogászra, aki segíthet növelni a cég sikerét.