Csepegtető cső a hatékony öntözéshez

Csepegtető cső a hatékony öntözéshez
Csepegtető cső

A növények öntözése során, a mennyiség és a rendszeresség is nagyon fontos tényező, hiszen nem mindegy, hogy melyik, mennyi vizet kap és milyen gyakran. Manuálisan ezt nagyon nehéz szabályozni, ezért gyakran előfordul, hogy egy-egy terület túlságosan elázik a másik pedig kiszárad, mert teljesen kifelejtődik locsoláskor.

Ha azt szeretnénk, hogy mindenhová jusson nedvesség és éppen annyi, amennyire szükség van, akkor a csepegtető cső, illetve a rendszer automatizálása jelenti a megoldást. A csepegtető éppen oda fogja juttatni a vizet, ahová kell, illetve nem áztatja el és nem is hagyja tápláló folyadék nélkül a növényeket. Az automatizálás abban segít, hogy nem nekünk kell beindítani az öntözőrendszert, hanem a beállított időpontokban magától működésbe fog lépni.

Sőt, ha esőérzékelőt is telepítünk, akkor nem fog feleslegesen vizet használni, sem túlöntözni a gyepet, a virágokat, a zöldségeskertet, amikor már a természet elintézte az öntözést helyettünk. Tehát érdemes megfontolni egy önműködő rendszer kiépítését, amiben a csepegtető cső is szerepet kap, mert mindenképpen az előnyünkre válik!