A bojlerek szakszerű beszerelése

A bojlerek szakszerű beszerelése
Bojlerek

Amikor egy nagyobb háztartási felszerelést vásárol, akkor mindig kell számítani valamekkora felfordulással, amíg meg nem találja az ember a helyét a lakásban. A bojlerek beszerelése mindig legyen a szakember feladata. Gondoljon csak bele, a falra feltéve éveken keresztül kell majd bírja a benne lévő víz súlyát. Például a 80 literes bojlernél nemcsak 80 kilóval kell számolni, hanem erre rájön még magának a szerkezetnek a súlya is.

Ennek a szakszerű felszereléséhez nem elég egy ráérő szomszéd segítsége, hanem olyan ember kell, aki tudja, hogy hová lehet felrakni és milyen eszközök kellenek mindehhez. Továbbá, nemcsak a felfúrás és felfüggesztés a feladat a bojlerrel, hanem azt megfelelően be kell tudni kötni a vízhálózatba.

Ehhez tudni kell, hogy a bojlerek hol és mekkora csővel csatlakoztathatóak, hol kell elzárni a házban a főcsapot, miként kell leengedni vizet ahhoz, hogy a szerelés megoldható legyen. Rengeteg apróságnak tűnő, de mégis nagyon fontos dolog ez, amit egy szakembernek tudnia kell.