Az ünnepek alatt rengeteg a betörés, előzze meg betörésvédelem segítségével!

Az ünnepek alatt rengeteg a betörés, előzze meg betörésvédelem segítségével!
Betörésvédelem
Betörésvédelem

Szeretné mindig biztonságban tudni otthonát és értéktárgyait? Ha a lakás védelméről van szó, akkor nem érhetjük be, csak a legjobb megoldással. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb ingatlan nem megfelelő zárakkal van ellátva, s az elavult rendszerek bizony nem nyújtanak megfelelő védelmet a betörés ellen. Az ünnepek környékén éppen úgy gyakoriak szoktak lenni a betörések, mint akkor, ha nyaralás vagy egy hosszú hétvége idejére hagyjuk magára otthonunkat. Nem szeretne úgy hazaérni, hogy otthonát feldúlták, és a nehezen megszerzett, értékes holmikat kipakolták? Erre való a betörésvédelem!

A betörők leggyakrabban a bejárati ajtót használják, így érdemes erre a területre fókuszálni. A minőségi zárakkal, pajzsokkal, hevederzárakkal sokat tehetünk annak érdekében, hogy a kritikus pontnak számító bejárati ajtó ellenálljon a betörési technikáknak. Az illetéktelenek legtöbbször azt használják ki, hogy az ingatlan tulajdonosok nem fordítanak kellő figyelmet a zárcserére és a különféle biztonságtechnikai megoldások beszereltetésére. Nem mindegy, milyen zárat választunk. A szakemberek legalább két biztonsági zár felszereltetését javasolják, melyeknek mindenképpen MABISZ tanúsítvánnyal kell rendelkezniük.

A betörések során alkalmazott törés módszer sikerességének elejét vehetjük akkor, ha a biztonsági pajzsokra legalább olyan nagy hangsúlyt helyezünk, mint a hengerzárra. Ez utóbbinak fúrásvédettnek kell lennie, és minimum öt csaposnak kell lennie. A korszerű biztonságtechnikai eszközök ma már megfizethető áron elérhetőek, így ténylegesen is csak a körültekintő választáson múlik az, hogy a megfelelő védelmet biztosítsuk otthonunk számára.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt sem, hogy az ingatlan üresen hagyására ne hívjuk fel a figyelmet. Az állandóan leengedett redőnyök hívogatóan jelzik az illetékteleneknek, hogy valószínűleg nem tartózkodnak a lakásban lakók. Ha hosszabb időre elutazunk, érdemes megkérni valamelyik családtagot, barátot, hogy nézzen rá rendszeresen a házra. Ha a biztonságot és kényelmet nyújtó otthonunkról van szó, akkor bizony jobb előre gondolkodni, és megelőzni a bajt, mint utólag bánkódni azon, hogy talán másként, elővigyázatosabban is cselekedhettünk volna. A profi betörésvédelem segítséget nyújt a megelőzéshez, vagy az esetlegesen bekövetkezett baj után az ajtók biztonságossá tételéhez.