Az újszülött adózási szempontból is érdekes lehet, mutatjuk a trükköt!

Az újszülött adózási szempontból is érdekes lehet, mutatjuk a trükköt!
Életbiztosítás újszülött babára
Életbiztosítás újszülött babára

A gyermekvállalás kétségkívül izgalmas és örömteli esemény, de rengeteg felelősséggel is jár. Nem csak az első hónapok, évek megpróbáltatásaira gondolunk, hanem mindazokra a további kiadásokra is, amelyek a kicsi felnevelésével, oktatásával járnak. Kevesen tudják, de a csak a felsőoktatásban való részvétel milliókba kerül, hogy a korábbi évek oktatási költségeiről, megélhetéssel kapcsolatos kiadásairól már ne is szóljunk.

Az első években kiemelt jelentőséggel bír a megfelelő védelem egészségügyi téren is. A fiatal korban jelentkező betegségek akár a későbbi egészségügyi állapotra is hatással lehetnek, ezért korántsem mindegy, hogy milyen ellátásban részesül s gyermek. Az életbiztosítás újszülött babára is köthető, hogy már a kezdetektől anyagi biztonságban legyen a kicsi. Nem mehetünk el amellett sem, hogy ha a gyermek kórházba kerül, akkor a munkavállalás terén is szűkebbre szabottak lehetőségeink. A kisebb bevételt az egész család megérzi, hosszabb betegség esetén pedig tanulmányok bepótolása akár magántanárt is szükségessé tehet.

Sokan meglepődnek akkor, ha azt hallják, hogy a felsőoktatási költségek akár a hárommillió forintot is kitehetik államilag finanszírozott képzésben. Miből fogja mindezt finanszírozni? Ha a legjobbat szeretné gyermekének és olyan szakmát adna kezébe, amellyel valóban tud majd boldogulni, akkor érdemes ehhez az anyagiakat már korábban előteremteni. A megfelelő gyermek megtakarítási formával biztos lehet abban, hogy nem kell majd gyermekének a tanulmányok rovására menő diákmunkákat vállalni.