Az igazán korszerű GSM kapunyitó

Az igazán korszerű GSM kapunyitó
GSM kapunyitó

Sokaknak nagy jelentőséggel bír az otthonuk biztonsága. Ennek érdekében különböző szerkezeteket alkalmaznak, hogy az illetéktelenek ne tudjanak bejutni az udvarra vagy a házba. Ezek közé tartozik az elektromos zár, ami manapság már hatékonyan óvja meg a lakót a betörőktől. Általában társasházak vagy családi házak bejáratánál vehetőek észre. Lényegében véve ezek különböző kaputelefonos rendszerek, amelyeket csakis a megfelelő személyek képesek kinyitni.

A napjainkban kapható elektromos zár akár 200 kg szakítóerőnek is ellen tud állni, ezért az adott ajtónak a lökése vagy rúgása nem tesz kárt a szerkezetben. Az ingatlanba való bejutás általában kódrendszerrel vagy mágneskártyával történik. A feszültség paramétere és egyéb jellemzői példányonként eltérőek lehetnek. Beszerezhet például normál elektromos zárat, de kapható rászegzős, impulzus üzemű és kiiktatható változat is. Mindez csupán attól függ, hogy Önnek milyen típusúra van szüksége. A szerkezet felszerelése egyszerű és gyors, azonban célszerű rábízni a szakemberre, hogy pontos munkát végezzen. A biztonság fokozásáért érdemes bevetni a GSM kapunyitó szerkezetet, ami csakis telefonhíváson keresztül nyitja ki a kaput. Ez igen hasznos lehet azoknak a lakóknak, akik vezetnek, azonban eléggé felkapottak a különböző iparágak területén is. Főleg akkor veszik igénybe, amikor egy adott részleget elkülönítenek és az illetékteleneket ki szeretnék zárni. A GSM kapunyitó mindössze egyetlen relés kimenetellel rendelkezik, ami egyáramkörös.

Ezt a kimenetet képes aktiválni a felhasználó egyetlen telefonhívással. A legtöbb esetben az eszköz 8 darab telefonszámot ismer fel. Tény, hogy ez igen korszerű technika, azonban roppant könnyű üzembe helyezni illetve alkalmazni. A GSM kapunyitó minden szolgáltatótól független, valamint microSIM kártyával működik. Lényegtelen, hogy az előfizetéses vagy feltöltős, a hatás ugyanaz. A kapu kinyitásakor vagy bezárásakor a telefonon lévő adatok érintetlenek maradnak. A gépezet megfelelő bekötését természetesen megtalálja a használati útmutatóban.