A téli gumiabroncs szerkezete egyedi

A téli gumiabroncs szerkezete egyedi
Hatásos a téli gumiabroncs
Hatásos a téli gumiabroncs

Mindenki tisztában van azzal, hogy pontosan miért is érdemes a rossz, hideg idő beköszöntével a télen használatos gumi mellett dönteni. A hidegben, fagyban és hóban a téli gumiabroncs bizonyul a legjobb választásnak, ami teljesen érthető, hiszen ennek a modellnek az egyedi kialakítása lehetővé teszi a tapadást akkor is, amikor az út kissé fagyos.

Érdemes tudni, hogy például a nyári fajta 7 Celsius-fok alatti hőmérsékleten annyira megkeményedik, hogy az már a száraz, hó- és fagymentes út esetén is jelentősen veszít a tapadó képességéből, ami sajnos az elkerülhetetlen csúszáshoz is vezethet. Természetesen, mindez igenis megakadályozható akkor, ha az ember a lehető leghamarabb a téli gumiabroncs felszerelése mellett dönt.

Ennek a modellnek a legfontosabb kvalitása mindenképp a speciális alapanyagában van, ami által a hideg időben is igazán rugalmas marad, így nagyobb mértékű tapadást nyújt, sőt, ami szintén lényegesnek bizonyul, jelentősen csökkenti a fékutat. Pontosan ezen tulajdonságok miatt érdemes a téli gumiabroncs mellett dönteni.