A páramentesítés fontos a penész leküzdéséhez

páramentesítés
páramentesítés
Profi páramentesítés

A penésszel nem egyszerű felvenni a harcot, de nem is lehetetlen. Először is tudni kell, hogy a csúnya foltok kialakulásáért a túl magas páratartalom a felelős, tehát páramentesítés nélkül nem lehet véglegesen megszabadulni ezektől.

Azonban, mielőtt elkezdődne a páramentesítés megvalósítása, fontos, hogy lemossuk a penészes felületeket, szükség esetén fertőtlenítsük, ha pedig falakról van szó, akkor újra meszeljük. Ha ezzel megvagyunk, akkor megoldást kell keresni arra, hogy optimális szinten tartsuk a levegő nedvességtartalmát, hiszen így nem fog lecsapódni a hideg ablakokon, bútorokon, falakon sem.

A páramentesítés legjobb eszközei a modern párátlanító berendezések, amelyek beszívják a levegőt és kivonják belőle a felesleges vizet. Ezt cseppfolyós formában egy tartályban gyűjtik össze, amit időnként ki kell üríteni. Ezen túlmenően már semmi dolgunk nem lesz, hiszen a páramentesítés tőlünk függetlenül is végbe fog menni, akár folyamatos jelleggel is, ha a berendezést ennek megfelelően állítjuk be.