A napelemes közvilágítás alkalmazásának fontossága

A napelemes közvilágítás alkalmazásának fontossága
Napelemes közvilágítás

A tapasztalatok egyre inkább arra engednek következtetni, hogy energia-hatékony gépek, berendezések használata már szinte alapelvárásnak minősül.

Ez vezetett el odáig, hogy a napelemes közvilágítás elterjedése nemcsak vágyálom, hanem maga a valóság. Ennek legfőképpen az a magyarázata, hogy amennyiben azt szeretnénk, hogy a bolygónk az utánunk következő generációknak is élhető legyen, akkor szükség van a megújuló energiaforrások széleskörű alkalmazására.

A napelemes közvilágítás az egyik innováció a sok közül, ami lehetővé teszi, hogy a bolygónkat nagymértékben megkíméljük a tartalékok felemésztésétől.

A rendszer létjogosultságáról sok mindent elárul, hogy az egyszeri feltöltés 165 óra napfénymentes üzemidőt garantál, a teljes élettartam pedig körülbelül 50.000 üzemóra, ami azt jelenti, hogy a becslések szerint, 15 év folyamatos működést biztosít. A napelemes közvilágítás kiépítése nemcsak az utcán valósulhat meg, hanem többek között a parkok, kertek, sétányok, játszóterek kivilágítására is kitűnően alkalmas.