5 csillagos szállodák Magyarországon wellnesszel is elérhetőek

5 csillagos szállodák magyarországon
5 csillagos szállodák magyarországon
5 csillagos szállodák magyarországon

Korábban még egyáltalán nem volt jellemző ez a magas besorolás ebben az ágazatban. Talán meglepő, de az 5 csillagos szállodák Magyarországon nem is olyan régóta, mindössze 8 éve vannak jelen a wellness hotelek kínálatában. Mostanra viszont már igen szép számban elérhetőek. Egy ilyen jellegű létesítmény követelményei rendkívül szerteágazóak és igen szigorúak. Ahogy a világon bárhol, az 5 csillagos szállodák Magyarországon is a hotelek prémiumminősítését jelölik.

Ez a luxusminőség megnyilvánul a szálláshely felszereltségének és szolgáltatásainak minőségében, mennyiségében egyaránt. A magas színvonal megteremtésének egyik alappillére a személyzet. Az 5 csillagos szállodák Magyarországon is 24 órás szobaszervizzel és recepcióval, több nyelven beszélő személyzettel, esti ágyazókkal, vasalási, valamint cipőtisztítási lehetőséggel kell rendelkezzenek. Továbbá kocsirendező, ajtónálló és londíner is kötelező. Egy ötcsillagos szálloda személyzete tehát gyakorlatilag lesi a vendégek minden kívánságát, hogy azoknak semmire ne legyen gondjuk és minél komfortosabban érezhessék magukat az üdülésük során.

Az előírt dolgozói háttéren felül, a kritériumoknak megfelelően az 5 csillagos szállodák Magyarországon is kötelesek minibárt, szobaszéfet, internet hozzáférést és PC csatlakozást nyújtani az összes szobához. Biztosítaniuk kell továbbá a kiváló minőségű, egyedi kiszerelésű kozmetikai termékeket és saját étteremmel szintén rendelkezniük szükséges. Persze ez csak néhány kritérium a legfontosabbak közül. 5 csillagos szállodák Magyarországon plusz wellness szolgáltatásokkal vannak felvértezve. Azok a hotelek, amelyek SPA, illetve resort vagy wellness szállodák is egyben, természetesen ezen megnevezések kritériumainak is meg kell feleljenek.

Ha a felsoroltak közül minden megvan, akkora a luxus garantált. Az ilyen komplexumokban jacuzzik, élménymedencék, fitneszterem, masszázs, pedikűr, manikűr, fodrászat teszi még kellemesebbé a vendégek üdülését. Egy ilyen fényűző hétvége tehát maximális feltöltődést nyújt. Az 5 csillagos szállodák Magyarországon sem olcsók, hazánkban is, ahogy a világon mindenhol, a vendégeknek igencsak az aljára kell nézniük a pénztárcájuknak. Sőt, az itthoni átlagkeresetet figyelembe véve, arányaiban talán még mélyebben. Hazánkban tehát csak kevesen engedhetik meg maguknak az efféle luxusszolgáltatásokat kínáló üdüléseket. Ennek ellenére, talán a külföldi turistáknak köszönhetően, az 5 csillagos szállodák Magyarországon kimondottan szép számban elérhetőek.