A kékfrankos bor különleges ízélményt nyújt

aaaa

A kékfrankos bora szép színű

A kékfrankos bor a hasonló nevű szőlőből készül. A legenda szerint a napóleoni háborúk ideje alatt csak az értékesebb pénzt, a kékfrankost fogadták el cserébe a borért, innen kapta ez a fajta a nevét. Bár a legendát sokan cáfolják, a kékfrankos hírneve szerencsére megmaradt. A szőlőt Magyarországon belül Sopron és Villány térségében termesztik. Érdemes megemlíteni, hogy a szőlő íze fűszeresebb, zamatosabb. Ma a kékfrankos már a legnépszerűbb szőlőfajták közé tartozik, ezért Ausztriában is előszeretettel termesztik. A szőlő nem hajlamos túlzottan a rothadásra, ezért könnyen karakteres, nehéz bort tudnak belőle előállítani. A kékfrankos segítségével még bikavért is tudnak készíteni, mivel az emberek szívesen fogyasztják ezt a finom fajtát. Érdemes a bort mindenképpen megkóstolni, mivel az íze sokak szerint különleges. Kitűnő választás a baráti, családi és üzleti vacsorákhoz is. A kékfrankos bor inkább a nehezebb, vörös húsokhoz ajánlott, de természetesen érdemes önmagában is fogyasztani.

Print Friendly, PDF & Email